“Съединение Берлин”

Разделен в миналото от две привидно несъвместими опозиции, днес Берлин се е превърнал в модерно съединение от изтока и запада. На мястото, където някога са се срещнали две противоположности, днес се изправя модерна сплав от внушителни здания – футуристични на вид, но със сдържана умереност в своята архитектура.

Като една паралелна алегория на това – в света на химията намиращите се един до друг в периодичната таблица елементи – Литий и Берилий не биха могли да се свързват един с друг. Въпреки това, учените са направили теоретично предвиждане, че в условия на много високо налягане (5 до 10 пъти това в което се формират диамантите) тези два елемента биха могли да се свържат и когато това стане – биха формирали едно ново съединение на Литиево-Берилиева сплав, което на теория би притежавало едно от най-търсените качества в химията и физиката – свръхпроводимост.

Ако свръхкачества се коват чрез свръх налягане, дали тогава желаното така  спокойствие е все още толкова добро за нас?

Този въпрос задава авторът на всеки един от нас.
Изложбата се организира в партньорство с творческия бранд Take a Pixel, както и сдружение “КАУЗА”, което на 31 Май след успешна поредна кампания “Да оставим следи” успя да събере средства и да дари първата педиатрична линейка в България на болница Пирогов. 100%  от печалбата от продажбите на творбите в изложбата ще бъдат дарени за следващата кампания на сдружението!

Изложбата бe част от официалната програма на Месец на Фотографията 2017 г.

Изложбата

Медиите за събитието

Творбите

Всички творби могат да бъдат закупени онлайн като индивидуални принтове, както и като готови за окачване
произведения на изкуството в различни размери. Вижте повече в секция онлайн продажби.
Творбите по-долу са предложените от изложбата произведения.

Купи изкуство,

подкрепи автор!

Голяма част от творбите от изложбите могат да се закупят онлайн под формата на индивидуални произведения за колекциониране, за вашата стена, или като специален подарък. Наличните творби може да закупите под формата на готово произведение за излагане на стена, висококачествен принт, или в специфичен тираж тениски с изкуство, които правя.

Разгледай наличните предложения